Cum sa te machiezi în funcție de forma feței

Beauty Lifestyle
The makeup artist works in her salon, applies professional makeup

Ai observat vreodată că același machiaj poate arăta diferit pe diferite persoane? Acest lucru se datorează, în mare măsură, formei feței. Fiecare tip de față are propriile caracteristici și trăsături care pot fi puse în evidență sau atenuate prin intermediul machiajului. Astfel, este important să știi cum să te machiezi în funcție de forma feței tale, pentru a-ți accentua frumusețea naturală și a-ți pune în valoare trăsăturile.

Forma feței: Cum să determini tipul tău și să alegi machiajul potrivit

Primul pas în alegerea machiajului potrivit este să determini forma feței tale. Există șase tipuri principale de forme de față: ovală, rotundă, pătrată, în formă de inimă, alungită și triunghiulară. Pentru a determina forma feței tale, poți urma câțiva pași simpli. În primul rând, privește-te în oglindă și observă trăsăturile tale. Apoi, măsoară lățimea și lungimea feței tale, de la frunte până la bărbie și de la o ureche la alta. Compară aceste măsurători pentru a determina raporturile și forma feței tale.

Machiaj pentru fața ovală: Sfaturi și trucuri pentru a evidenția frumusețea naturală

Dacă ai o față ovală, ai noroc! Această formă de față este considerată ideală, deoarece este echilibrată și armonioasă. Poți să evidențiezi frumusețea naturală a feței tale cu ajutorul machiajului potrivit. Începe prin aplicarea unui fond de ten care să se potrivească perfect cu nuanța pielii tale. Apoi, folosește un iluminator pentru a evidenția pomeții și arcul lui Cupidon. Pentru ochi, optează pentru culori neutre și pastelate, iar pentru buze, poți alege un ruj într-o nuanță naturală sau un luciu de buze strălucitor.

Machiaj pentru fața rotundă: Cum să conturezi și să subțiezi trăsăturile

Dacă ai o față rotundă, poți crea iluzia unor trăsături mai subțiri și mai conturate prin intermediul machiajului. Începe prin aplicarea unui fond de ten care să uniformizeze nuanța pielii. Apoi, folosește un contur în nuanțe mai închise pentru a subția pomeții și a defini linia maxilarului. Pentru ochi, poți folosi umbre în nuanțe mai închise în pliul pleoapei și mascara pentru a-ți evidenția genele. Pentru buze, poți alege un ruj în nuanțe mai închise, cum ar fi roșu închis sau burgundy, pentru a atrage atenția asupra lor.

Machiaj pentru fața pătrată: Tehnici pentru a adăuga feminitate și a contura linii moi

Dacă ai o față pătrată, poți adăuga feminitate și a contura linii moi prin intermediul machiajului. Începe prin aplicarea unui fond de ten care să uniformizeze nuanța pielii. Apoi, folosește un blush într-o nuanță caldă și aplică-l pe obraji într-un mod rotunjit, pentru a adăuga un aspect mai moale și mai feminin. Pentru ochi, poți folosi umbre în nuanțe calde și deschise și eyeliner pentru a crea linii mai curbate. Pentru buze, poți alege rujuri în nuanțe deschise și strălucitoare, pentru a adăuga un accent de culoare și a atrage atenția.

Machiaj pentru fața în formă de inimă: Cum să echilibrezi proporțiile și să subliniezi frumusețea

Dacă ai o față în formă de inimă, poți echilibra proporțiile și sublinia frumusețea prin intermediul machiajului. Începe prin aplicarea unui fond de ten care să uniformizeze nuanța pielii. Apoi, folosește un blush într-o nuanță naturală și aplică-l pe obraji într-o formă rotunjită, pentru a adăuga un aspect mai echilibrat. Pentru ochi, poți folosi umbre în nuanțe medii și deschise și mascara pentru a-ți evidenția genele. Pentru buze, poți alege rujuri în nuanțe roz sau corai, pentru a adăuga un accent de culoare și a atrage atenția.

Machiaj pentru fața alungită: Sfaturi pentru a crea iluzia unei fețe mai scurte și mai rotunde

Dacă ai o față alungită, poți crea iluzia unei fețe mai scurte și mai rotunde prin intermediul machiajului. Începe prin aplicarea unui fond de ten care să uniformizeze nuanța pielii. Apoi, folosește un blush într-o nuanță caldă și aplică-l pe obraji într-o formă rotunjită, pentru a adăuga un aspect mai plin și mai scurt. Pentru ochi, poți folosi umbre în nuanțe deschise și medii și mascara pentru a-ți evidenția genele. Pentru buze, poți alege rujuri în nuanțe strălucitoare și intense, pentru a atrage atenția și a adăuga un accent de culoare.

Machiaj pentru fața triunghiulară: Cum să adaugi volum și definire trăsăturilor feței

Dacă ai o față triunghiulară, poți adăuga volum și definire trăsăturilor feței prin intermediul machiajului. Începe prin aplicarea unui fond de ten care să uniformizeze nuanța pielii. Apoi, folosește un blush într-o nuanță naturală și aplică-l pe obraji într-o formă rotunjită, pentru a adăuga volum. Pentru ochi, poți folosi umbre în nuanțe medii și închise și mascara pentru a-ți evidenția genele. Pentru buze, poți alege rujuri în nuanțe neutre și naturale, pentru a sublinia frumusețea naturală a feței tale.

Acum că ai aflat câteva sfaturi pentru a te machia în funcție de forma feței tale, poți experimenta și descoperi ce stil ți se potrivește cel mai bine. Important este să te simți bine în pielea ta și să te machiezi într-un mod care să-ți pună în valoare frumusețea și să-ți evidențieze trăsăturile unice.

Distribuie Articolul